.                 

Verdens største hesteorganisasjon!

Over 4 millioner quarterhester er i dag registrert i AQHA`s register. Foreningen ble dannet i 1940 av quarterhest entusiaster i Forth Worth, Texas.

AQHA har over 400 heltaidsansatte, og har sitt hovedkontor i Amarillo i Texas. AQHA`s hovedoppgaver er å foreta nyregistreringer og bevare stamtavler for den Amerikanske Quarterhesten, og dermed opprettholde rasens integritet i en lukket stambok. AQHA har også et omfattende service apparat som står parat til å hjelpe deg ved alle slags henvendelser vedrørende AQHA og den Amerikanske Quarterhesten. Videre jobber AQHA for å øke antall medlemmer ved hjelp av reklame, annonsering og publisitet rundt den Amerikanske Quarterhesten. AQHA er særlig opptatt av de internasjonale datterforeningene og bidrar sterkt med hjelp og støtte til disse, det være seg økonomisk bidrag, samt kurs og utdanningsprogrammer. AQHA bruker hvert år også store summer på forskning og videreutvikling av ulike programmer innen hestevirksomheten.

Medlemskap i AQHA kan løses på ett år, tre år eller som livstidsmedlemskap. Ungdommer t.o.m. 18 år kan løse medlemskap i AQHYA, American Quarter Horse Youth Association, det koster noe mindre enn vanlig medlemskap. Som medlem av AQHA/AQHYA får du annen hver måned ”America`s Horse”, et meget godt medlemsblad med seneste nytt om Quarterhesten. Du får også årlig AQHA`s regelbok.

Hvert år arrangeres mer enn 2500 AQHA shows rundt om i verden. Alle disse dømmes av AQHA godkjente dommere. Pr i dag finnes det om lag 450 AQHA dommere, hvorav om lag 25 er utenfor USA. Alle med gyldig AQHA medlemskap har rett til å delta i et AQHA show, og det finnes konkurranse klasser for alle. Western rideklasser, engelske rideklasser, kjøreklasser og utstillingsklasser. Det konkurreres i ulike kategorier; Open, Amateur, Novice Amateur, Youth og Novice Youth. I Open klassene deles hestene normalt opp i Junior ( hester 3-5 år) og Senior ( hester 6 år og eldre). AQHA har et bredt program for ulike utmerkelser som baseres på det antall poeng man har oppnådd på AQHA shows. Blant annet deler man ut en vakker bronsestatue av en Quarter hest til Halter Grand Champion og All Around Champion i Open, Amateur og Youth. Det er også muligheter for å vinne fine beltespenner, diplomer og plaketter.

 Besøk AQHA sine nettsider HER:

 

 

AQHA’s Mission Statement

AQHA’s mission statement regarding International Affiliates will read as such:
‘To expand awareness of American Quarter Horses worldwide and to comply with
and develop rules and procedures to assist the International Affiliates of AQHA
in this endeavor,’ and will include the sub points from the International Affiliate’s
general purpose statements, as referenced in Section 6.b(i-vi) below:

b. International Affiliate’s general purpose shall be:
(i) the promotion and welfare of the American Quarter Horse;
(ii) to provide beneficial services for its members which enhance and encourage
American Quarter Horse ownership and participation with AQHA and
International Affiliate;
(iii) to generate growth of AQHA and International Affiliate membership via
the marketing, promotion, advertising and publicity of the American
Quarter Horse;
(iv) to educate horse owners and the public regarding the benefits of registering
eligible quarter horses with AQHA;
(v) to address the concerns of American Quarter Horse owners in International
Affiliate’s country and communicate such concerns to AQHA and, if
applicable and appropriate, the country government; and
(vi) promote, both internationally and within International Affiliate’s country,
country-bred and/or country-owned American Quarter Horses.